Duurzaamheid

 

We vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de wereldwijde samenleving.

Wij zijn dan ook, dag in dag uit, druk bezig met het verduurzamen van onze producten. Maar vinden het nog belangrijker dat jij met een goed gevoel kan genieten van onze heerlijke feel good fruits.

“Want slok voor slok komen we samen steeds dichter bij een duurzame planeet. Lees hieronder hoe we dit doen!”

Duurzaam fruit
Ons fruit is afkomstig uit de landen met een gunstig klimaat voor het rijpingsproces en een optimale smaak. Na de oogst wordt het fruit direct geperst en geconcentreerd. Bij het concentreren wordt een deel van het water uit het sap gehaald door middel van een verhittingsproces. Het sap volume verminderd met 83% waardoor we efficiënter en duurzamer kunnen transporteren. Het vervoeren van één schip concentraat staat namelijk gelijk aan vijf schepen die nodig zijn voor het vervoeren van sap dat niet uit concentraat is gemaakt (NFC). Eenmaal in onze fabriek voegen we dezelfde hoeveelheid water weer toe aan het fruitconcentraat. Kortom, concentraat is een stuk minder belastend voor het milieu!

Wij doen er ook alles aan om ons fruit op een duurzame manier te telen. Het fruit dat wij in onze sappen verwerken is namelijk afkomstig uit gebieden waar milieu- en mensvriendelijke fruitteelt niet altijd vanzelfsprekend is.  Daarom is  Healthy People aangesloten bij grootschalige projecten in samenwerking met de organisatie Solidaridad. Zij zetten zich al jaren in voor milieuvriendelijke, sociaal verantwoorde en winstgevende productieketens.

Solidaridad is oprichter van het Rural Horizons programma; een platform waar duizenden boeren uit Brazilië en India bij aangesloten zijn. Zo helpen we de boeren, middels dit programma, de natuurlijke omgeving, de sociale en economische omstandigheden, de lokale gemeenschappen en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

De boeren worden o.a. geholpen en geadviseerd is de omgang met klimaatverandering. Getraind op het gebied van duurzaam composteren en irrigeren en de bescherming van hun gewassen. Ook wordt er kennis overgedragen voor het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, denk bijvoorbeeld aan fruitvliegvallen. Dit alles met aandacht voor persoonlijke veiligheid en het milieu.
Naast een duurzaam fruitteeltproces worden aangesloten boeren door een onafhankelijke partij geauditeerd op onderwerpen als gezondheid, arbeidsomstandigheden, veiligheid en bedrijfsethiek.

Duurzame verpakking

Onze 1 liter verpakkingen zitten vanaf nu in een nieuwe en duurzame verpakking. Deze verpakking bestaat voor 82% uit plant-based materiaal. De verpakkingen worden geproduceerd met FSC-gecertificeerd karton, gemaakt van hout en volledig traceerbaar plant-based plastic, afkomstig van suikerriet. Om onze sappen te beschermen tegen licht en zuurstof is de binnenkant voorzien van een flinterdun laagje aluminium.

Daarnaast zijn onze verpakkingen 100% recyclebaar. Na recyclen wordt van het karton bijvoorbeeld een eierdoos gemaakt, van de plastics o.a emmers en het aluminium wordt weer hergebruikt voor nieuwe drankverpakkingen.

Deze stappen in verduurzaming zorgen voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast zorgen deze stappen ervoor dat de drankkartons een tweede leven kunnen krijgen. Zo timmeren we hard aan de weg richting een circulaire economie.

Mocht je vragen hebben met betrekking tot duurzaamheid, misschien staat jouw vraag hier wel tussen? Mocht dat niet zo zijn, neem dan gerust contact met ons op via info@healthypeople.nl.

Heb jij een vraag
over ons product?

Volg ons op
onze socials!