Duurzaamheid

 

We vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de wereldwijde samenleving.

Wij zijn dan ook, dag in dag uit, druk bezig met het verduurzamen van onze producten. Maar vinden het nog belangrijker dat jij met een goed gevoel kan genieten van onze heerlijke feel good fruits.

“Want slok voor slok komen we samen steeds dichter bij een duurzame planeet. Lees hieronder hoe we dit doen!”

Duurzaam sap uit duurzaam fruit

Ons fruit is afkomstig uit de landen met een gunstig klimaat voor het rijpingsproces en een optimale smaak. Na de oogst wordt het meeste fruit direct gepureerd en geconcentreerd. Hierdoor blijft de smaak van het verse fruit zoveel mogelijk behouden. Bij het concentreren wordt een deel van het water uit het sap gehaald door middel van een verhittingsproces. Het sap volume verminderd met 83% waardoor we efficiënter en duurzamer kunnen transporteren. Het vervoeren van één schip concentraat staat namelijk gelijk aan vijf schepen die nodig zijn voor het vervoeren van sap dat niet uit concentraat is gemaakt (NFC). Eenmaal in onze fabriek voegen we dezelfde hoeveelheid water weer toe aan het fruitconcentraat. Kortom, concentraat is een stuk minder belastend voor het milieu!

Wij doen er alles aan om ons fruit op een duurzame manier te telen. Het fruit dat wij in onze sappen verwerken is namelijk afkomstig uit regio’s waar goede economische en sociale omstandigheden minder van zelfsprekend zijn. Om deze situatie te verbeteren zijn we aangesloten bij grootschalige projecten in samenwerking met onze leveranciers. Wij zetten ons al jaren in voor milieuvriendelijke, sociaal verantwoorde en winstgevende productieketens. Zo helpen we middels deze programma’s de boeren de natuurlijke omgeving, de sociale en economische omstandigheden, de lokale gemeenschappen en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Bij duurzaam sap hoort een duurzame verpakking

Al onze Healthy People 1 liter verpakkingen zitten vanaf nu in een nieuwe en duurzame verpakking. Deze verpakking bestaat voor 82% uit plant-based materiaal (of hernieuwbaar materiaal). De verpakkingen worden geproduceerd met FSC-gecertificeerd karton en volledig traceerbaar plant-based plastic, afkomstig van suikerriet. Om onze sappen te beschermen tegen licht en zuurstof is de binnenkant voorzien van een flinterdun laagje aluminium.

Daarnaast zijn onze verpakkingen 100% recyclebaar. Na recyclen wordt van het karton bijvoorbeeld een eierdoos gemaakt, van de plastics o.a emmers en het aluminium wordt weer hergebruikt voor nieuwe drankverpakkingen.

Deze stappen in verduurzaming zorgen voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast zorgen deze stappen ervoor dat de drankkartons een tweede leven kunnen krijgen. Zo timmeren we hard aan de weg richting een circulaire economie.

Mocht je vragen hebben met betrekking tot duurzaamheid, misschien staat jouw vraag hier hier wel tussen? Mocht dat niet zo zijn, neem dan gerust contact met ons op via info@healthypeople.nl.

Heb jij een vraag
over ons product?

Volg ons op
onze socials!