Nieuwsgierig?

Eiwitten

Wat zijn eiwitten?
Eiwitten in ons eten
Dierlijk of plantaardig
Collageenpeptiden
Wat doen eiwitten voor je?
Ons product met proteïnen
Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn voedingsstoffen, net als koolhydraten en vetten. Een ander woord voor eiwitten is proteïnen. Er zijn zowel dierlijke als plantaardige eiwitten. Eiwitten zijn opgebouwd uit verschillende, aan elkaar gekoppelde aminozuren. Een aantal aminozuren aan elkaar is een stukje eiwit, een peptide.

Eiwitten in ons eten

Bijna alle levensmiddelen bevatten eiwit in meer of mindere mate. Sommige aminozuren kan ons lijf alleen uit voeding halen. deze noemen we essentiële aminozuren. Andere aminozuren kan ons lijf zelf als het ware samenstellen uit losse aminozuren.

Dierlijk of plantaardig

Er zijn plantaardige en dierlijke eiwitten. Soja- of erwteneiwit zijn bijvoorbeeld plantaardig. Collageen-peptiden zijn, net als gelatine, van dierlijke oorsprong. Omdat wij als mensen genetisch meer op dieren lijken dan op planten, is het makkelijker de essentiële aminozuren uit voeding met dierlijke eiwitten te halen.

Collageenpeptiden

Collageen peptiden, in combinatie met vitamine C, ondersteunen spieren, botten, gewrichten en een flexibele huid. Dit komt door een bijzonder aminozuur, (hydroxy)proline. Collageen is een belangrijke bouwsteen voor spieren, botten, kraakbeen en huid. Collageenpeptiden zijn van dierlijke oorsprong en dus niet geschikt voor veganisten.

Wat doen eiwitten voor je?

Naast dat eiwitten onze spieren en botten kunnen ondersteunen, geven zowel dierlijke als plantaardige eiwitten ons een verzadigd gevoel en helpen ze ons om langer verzadigd te blijven.

Ons product met proteïnen

Healthy People heeft een aantal producten die rijk zijn aan eiwitten. Probeer eens onze protein smoothie of kokoswater met toegevoegde proteïnen 

Kefir

Wat is Kefir?
Welke structuur heeft Kefir?
Hoe wordt Kefir gemaakt?
Fermenteren
Zit er alcohol in Healthy People Kefir?
Hoe gebruik je Kefir?
Wat is Kefir?

Kefir is een zuivelproduct, gemaakt van verse halfvolle melk, volgens eeuwenoud recept. De oorsprong van Kefir ligt in gebieden in en rond de Kaukasus. Hier dronken de wijze volkeren al eeuwen geleden deze overheerlijke zuiveldrink. Het fermenteren van de melk zorgde dat deze langer houdbaar werd en een bijzondere rijke smaak kreeg.

Welke structuur heeft Kefir?

Kefir is dikker dan melk en vloeibaarder dan volle yoghurt, het heeft een unieke structuur waardoor je er veel kanten mee op kunt!

Hoe wordt Kefir gemaakt?

Kefir wordt gemaakt van verse, halfvolle koeienmelk die gefermenteerd wordt door toevoeging van speciale Kefirculturen. Voor échte kefir zijn er speciale regels voor de kefircultuur. De traditionele kefirculturen bestaat uit een mix van goede bacteriën en gisten. Het bijzondere aan onze kefir is dat het pakje nog de kefirculturen bevat waarover veel onderzoek gedaan is in relatie tot de darmgezondheid.

Fermenteren

Bij de fermentatie van de melk zorgen de bacteriën en gisten uit de kefircultuur dat de melksuikers, ook wel lactose genoemd, worden omgezet. Deze omzetting de suikers in de zorgt ervoor dat de kefir zijn specifieke fris-zure, zachte en sprankelende smaak krijgt.

Zit er alcohol in Healthy People Kefir?

Bij sommige fermentaties worden suikers omgezet tot alcohol, zoals bij druivensuikers wanneer er wijn wordt gemaakt. De fermentatie van de melk voeren wij zodanig uit dat er minder dan 0,1% alcohol in onze Kefir producten zit.

Hoe gebruik je Kefir?

De Kefir is geschikt om zo uit het pakje te drinken als tussendoortje of bij ontbijt of lunch. Maar Kefir is ook heerlijk bij muesli of vers fruit.

Wist je dat je met Kefir heel veel recepten kan maken: smoothie, dressing, in pannenkoeken- of cakebeslag, kwarktaart, ijs en nog veeeeel meer!

Laban

Wat is laban?
Welke structuur heeft laban?
Hoe wordt laban gemaakt?
Fermenteren
Zit er alcohol in Healthy People laban?
Hoe gebruik je laban?
Wat is laban?

Laban is, net als onze kefir, een gefermenteerde melkdrank. Laban is een drank die oorspronkelijk veel gedronken wordt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daar wordt laban al eeuwen gedronken om water en zouten aan te vullen in het lichaam.

Welke structuur heeft laban?

De structuur van laban lijkt op die van kefir. Het product is dikker dan melk en vloeibaarder dan yoghurt. Hierdoor kun je er, net als met de kefir, veel kanten mee op!

Hoe wordt laban gemaakt?

Laban wordt gemaakt van verse, halfvolle, koeienmelk die gefermenteerd wordt door toevoeging van laban-culturen. Deze geven smaak en structuur aan de laban. Dit proces is vergelijkbaar met die van onze kefir.

Fermenteren

Fermentatie van laban is vergelijkbaar met die van kefir. Bij de fermentatie worden melksuikers omgezet, dit zorgt voor een heerlijke fris-zure smaak en geeft de laban zijn structuur.

Zit er alcohol in Healthy People laban?

Bij sommige fermentaties worden suikers omgezet tot alcohol, zoals bij druivensuikers wanneer er wijn wordt gemaakt. De fermentatie van de melk voeren wij zodanig uit dat er minder dan 0,1% alcohol in onze laban aanwezig is.

Hoe gebruik je laban?

De laban is geschikt om zo uit het pakje te drinken als tussendoortje of bij ontbijt of lunch. Daarnaast kun je laban ook verwerken in verschillende gerechten en sauzen. Probeer de laban bijvoorbeeld ook eens in een smoothie!

Menu