Panna cotta met frambozen

Recept voor 4 personen, dessert
Bereidingstijd: 25 min, wachttijd 3-4 uur

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 300 gram Healthy People roer kefir (pot 500 gram)
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel vanille essence of een zakje vanillesuiker
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 250 gram bevoren frambozen
  • vers/gemarineerd fruit

Bereidingswijze:
Laat alle gelatine blaadjes weken in ruim water. Verwarm de slagroom, suiker, vanille essence voor ongeveer 4 minuten totdat de suiker volledig is opgelost (breng het rustig aan de kook). Je mag geen korreltjes van de suiker meer voelen. Zet het vuur uit. Voeg 4 uitgeknepen gelatineblaadjes toe en zorg dat deze volledig oplossen in de slagroommassa. Zet het mengsel vervolgens in een bak ijswater en laat afkoelen totdat het mengsel wat lobbig is. Klop de Healthy People roerkefir los en luchtig, en voeg beetje bij beetje de afkoelde slagroommassa toe. Giet het mengsel over in leuke dessertschaaltjes met onderin wat vers fruit en zet dit een uurtje in de koelkast.

Na 30 minuten wachttijd begin je met het pureren van de frambozen met behulp van een staafmixer. Doe de frambozen in een zeef en pers het sap met een soeplepel door de zeef heen. Verzamel het sap in een steelpan en voeg de poedersuiker. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten sudderen met af en toe roeren. Zet het vuur uit en voeg de twee overgebleven gelatine vellen toe. Laat het mengsel wat afkoelen en giet vervolgens de frambozenpuree over het panna cotta-mengsel. Laat ze vervolgens minstens 3 uur (of een hele nacht) opstijven voordat je ze serveert.

Variatietip: wissel de frambozen eens met bevroren mango voor een meer tropische smaak . Dit geeft je panna cotta een nieuwe draai!

Menu